Hoorn, Risdam-Noord

Buurtsafari in kader ‘Dag van de Buurt’

Op de Dag van de Buurt, op 19 mei van 10.00 tot 12.00 uur, wordt de kracht van een woonwijk getoond. De Stichting ‘Risdam-Noord Groen’ organiseert in samenwerking met de gemeente Hoorn een buurtsafari op de fiets. Er wordt om 10.00 uur verzameld. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Deelnemers krijgen het programma en de verzamellocatie toegestuurd.

De vrijwilligers van ‘Risdam-Noord Groen’ zullen de deelnemers laten zien wat er de laatste jaren bereikt is in hun wijk. Diverse projecten worden bezocht. Zo zal er gestopt worden bij de Theekruidentuin, bij de plantvakken bij de DEKA-markt, adoptietuinen, een bewonersinitiatief aan de Zwanebloem, geveltuinen, het Leekerbos en de Historische Fruittuin Swaegh. Bij iedere locatie zullen vrijwilligers tekst en uitleg geven.

Resi Beijer, bestuurslid van ‘Risdam-Noord Groen’ vertelt: “Wij laten zien welke initiatieven onze groep de afgelopen zes jaar heeft ondernomen. Wat het doel is van ieder project is belangrijk. Hoe je met beperkte financiële middelen veel kan bereiken, komt ook aan de orde. Waarom wij wel vrijwilligers vinden zal uit de doeken worden gedaan. Op locatie wordt besproken wat er groeit en bloeit en wat daar zoal voor gebeurt.”

De voorzitter van deze buurtgroep, Ted van der Bruggen, vult aan: “Iedereen kan een groene wijkbewoner worden, dat is niet moeilijk. Om dat te onderstrepen geven wij aan de deelnemers gratis zaden. Aan wijkbewoners waarvandaan ook, zullen wij tips geven om succesvol om te gaan met de gemeente. Dat is bij ons soms moeizaam maar gelukkig leidt het tot een prachtig resultaat.
Zelfs zullen wij concrete adviezen geven om zo’n groep en dergelijke projecten te realiseren. Het is duidelijk dat wij samen, gemeente én wijkbewoners, moeten zorgen voor een leefbare wijk.”

Alle informatie op een rij:

  • Exacte locatie wordt nog doorgegeven aan de deelnemers
  • Tijdstip: 10:00 – 12:00 

Geef je op via onderstaand formulier:

Ga terug naar de overzichtspagina

Winkelwagen