Den Haag, LOOkatie364

Graag nodigen we u uit om uitgebreid in onze wereld te komen kijken en met ons in gesprek te gaan.


Wat gaan we doen op LOOkatie? Schuif aan bij het vraag gestuurde mobiele Datalab en droom met ons mee met ‘Dromen voor onze wijk Mariahoeve’. In deze film gemaakt door Marleen van Staalduinen laten verschillende actieve bewoners en bewonersorganisaties zien welke dromen ze hebben en wat ze graag zouden willen realiseren in onze wijk. Het zijn op maat gemaakte oplossingen voor vragen die leven in de wijk. In het datalab slaan Gebiedscoöperatie Wijk25 en Gemeente Den Haag (afdeling geo-informatie) slaan de handen in een rond het vraagstuk: Herontwikkeling Het Kleine Loo met een korte veldstudie ter plekke.
Datalab
Welke informatie heb je nodig om doelen als sociale cohesie, voorkomen van hittestress, verbinden van ecologische zones en een gezonde leefomgeving te bereiken? Hoe kan de herinrichting van ’t Kleine Loo bijdragen aan deze doelen? Anneloes Groot en Elly Rijnierse houden zich bezig met toegang tot data en informatie voor integrale wijkontwikkeling. Volgens hen is data de basis. Informatie krijg je door deze data op een toegankelijke wijze te ordenen om zo je doel te bereiken. Tijdens deze workshop nemen Anneloes Groot van DNA Mariahoeve (op film!), Elly Rijnierse van GCWijk25 en Ernst Knook en Harmen Kampinga van de afdeling Geo-informatie van de Gemeente Den Haag je mee in het Mobiele Datalab. Welke informatie gebruik je om je doelen te bereiken?
Dromen over ruimte
Hubertine Langemeijer, Stichting KunstPost, neemt u samen met andere stadmakers uit de wijk mee in de wereld van de bewoners van de wijk. U krijgt een uniek inkijkje door onze ogen naar de wijk en ga met ons in discussie. We laten u graag zien wie we zijn, wat we doen en wat onze toegevoegde waarde is voor de wijk. Ieder op geheel eigen wijze. Onze dromen over ruimte zijn er om de leefbaarheid en weerbaarheid van de wijk te vergroten door als burgers de schouders onder onze wijk te zetten en hier samen met gemeente en andere instanties iets moois van te maken voor iedereen in de wijk.

Het programma voor deze dag:

 • 09:00 – 09:30 uur inloop met koffie en thee
 • 09:30 – 12:00 uur start Datalab in Kunst & Koffie
  09:30 – 12:00 uur start sessie 1 ‘Dromen over ruimte’ in vergaderzaal op 1e etage
  We starten met het gezamenlijk film kijken waarna u met een paar ‘dromers’ ingesprek kunt gaan. Daarna maken we een kort rondje langs werkplekken op LOOkatie en stappen we op de fiets om te droomlocaties in het echt te bekijken.

NB: kom op de fiets voor korte fietstour langs een paar de ‘droomlocaties’

 • 13:00 – 14:00 uur KunstPost Sing along, zing mee met bekende liedjes zoals ‘Laat me’ van Ramses Shaffi en ‘Sunny’ van Bony
 • 14:30 – 17:00 uur start sessie 2 ‘Dromen over ruimte’ in vergaderzaal op 1e etage
  We starten met het gezamenlijk film kijken waarna u met een paar ‘dromers’ ingesprek kunt gaan. Daarna maken we een kort rondje langs werkplekken op LOOkatie en stappen we op de fiets om te droomlocaties in het echt te bekijken.
  NB: kom op de fiets voor korte fietstour langs een paar de ‘droomlocaties’
 • 09:30 – 17:00 uur Doorlopend: werkruimtes zijn geopend en kunt u in gesprek met de mensen die hier aan het werk zijn. Ze vertellen u graag wat hun toegevoegde waarde is voor de wijk.
  Doorlopend: de film ‘Dromen over ruimte’ duur ca. 37 minuten in de vergaderzaal op de 1e etage. Het doorlopend film kijken is na de sessies.

Alle informatie op een rij:

 • Locatie: Den Haag, LOOkactie364, Den Haag 
 • Tijdstip: 9:00 – 17:00

Geef je op via onderstaand formulier:

Ga terug naar de overzichtspagina

Winkelwagen